Pāriet uz galveno saturu
LaiTev
  • Blogs
  • Par mani

Bon appétit, à Paris #2

22. maijs, 2024 pl. 21:53,
Saulstaru pieskārieni pat agrā priekšpusdienā un vēlā pievakarē, pat uzpūšot vējam, pat ielas ēnas pusē, silti glāsta ādu un skatienu - šis ir mans mīļākais gada brīdis - kad zaļo koku un ziedošo krūmu lapotnēs apdullinoši vītero putni, kad pavērtie logi iešūpo aizkarus, kad kafejnīcu un restorānu terases pilnas apmeklētāju balsīm un smiekliem


Šodienas pēcpusdiena atsauca man atmiņā kādu burvīgu vakaru Parīzē, kādu jauku vietu, ko ieteikt saviem lasītājiem, kad tie viesosies šai pilsētā (starp citu, arī citos gada brīžos šī vieta ir izcila izvēle gardai maltītei un labi pavadītam laikam)
Parīze lielākoties man asociējas ar komandējumiem, kuros krietnu desmitgadi regulāri piedadījos apmācībās, apgūstot jaunumus greznā profesionālās kosmētikas zīmola Maria Galland mācību centrā brīnišķīgajā Marē rajonā
Un vienmēr mēs tikām iepazīstināti ar dažādu līmeņu kārdinošām maltīšu un izklaides vietām tuvākā un tālākā apkārtnē - ar lielāko prieku un interesi izbaudīju tās un vienmēr, līdzko kāds no paziņu un draugu loka dodas uz Parīzi, padalos ar adresēm - “pievienotā vērtība” šīm iestādēm ir tas, ka tās, kurās mielojos 2009.gadā, viesmīlīgi ver durvis arī šogad… nu, jā - to noteikti iespaido arī kultūras tradīcijas - parīzieši (un ne tikai) lielākoties ietur pusdienas ārpus birojiem un itin bieži vakariņo ārpus mājām…
LE PETIT ITALIEN traktieris ir viena no manām iemīļotākajām vietām, kur ieturēties, kad esmu Parīzē - ziemas pusdienās te karsti un mājīgi smaržo tradicionālā Vichyssoise - puravu un miltainu kartupeļu krēmzupa, vasaru vakaros - kārdinoši baltvīnā un pētersīļos pamazām tukšojas mīdīju čaulas … un vienmēr draudzīgi viesmīļi, kuru vārdos mijās itāļu un franču, un perfekta angļu valoda
Un LE PETIT ITALIEN ir izteikti franciska (un itāliska) vieta arī tai nozīmē, ka pavisam droši varat doties turp arī vienatnē - galdiņi viesmīlīgi paredzēti gan lielākām kompānijām (tad gan nāksies rezervēt), gan tiem, kas ieradušies vieni (o, tad jums (un jūsu planšetei (grāmatai)) garantēti atradīsies stūrītis!
Tātad par to vakaru - bija ļoti silts jūnijs (arī Parīzes mērauklā), kad mēs ar Lietuvas kolēģi, tikko ielradušās Parīzē, izlēmām nepalikt viesnīcas numurā, bet atstāt koferu izpakošanu uz rītu un devāmies uz mūsu favorītvietu nosvinēt savu kārtējo ierašanos Parīzē.
Protams, visi galdiņi ārpusē bija aizņemti, bet mums laipni ierādīja vietu iekštelpu stūrī, kuru atvērtie logi radīja perfektu caurvēju un uz palodzes pat gādīgi tika atstāti pelnu trauki (nu jā, smēķēšana ir vēl viens iemesls, kādēļ terases galdiņi tiek aizņemti vispirms)
Tovakar īpašajā piedāvājumā bija jau pieminētās baltvīnā un pētersīļos sautētās mīdijas, tādēļ mēs, protams, izvēlējāmies tās (bet vienu porciju, ko baudkāri sadalījām), jo - šajā restorānā, kā lielākajā daļā vietu, kuras apmeklē “vietējie”, porciju izmērs ir iespaidīgs.
Un tad katra pasūtījām pastu - es lingvīni ar gliemenēm un mana kolēģe - spageti ar vēršgaļas ragū - brīnišķīgs iemesls, lai cienātos ne tikai ar savu, bet arī ar galda biedra maltīti - abas izcilas, pasta fantastiskā “al dente” (īstajā atsperīgumā), gliemenes maigi sāļi atgādina Vidusjūras vēsmu, ragū - mājīgi teleportē uz Romas vecpilsētas pagalmu.


(https://www.parisupdate.com/le-petit-italien-restaurant/parisupdate-le-petit-italien-restaurant-pasta/ )

Vēlāk mums pievienojās vēl viena kolēģe un izvēlējās pastu ar krēmīgu trifeļu mērci un prošuto (vitināto šķiņķi)… te nu, draugi, man jābrīdina - šis ēdiens ir paredzēts tiem, kas patiesi izsalkuši - taljateli pastas plakanās sloksnītes krēmīgajā mērcē padziļinātā šķīvi ir “izgreznotas” ar iespaidīgu daudzumu caurspīdīgā prošuto - vismaz tā paciņa, ko iegādājamies delikatešu plauktos… bet - mums taču ir laiks un galdabiedri, tiksim galā, bez tam vielmaiņai palīdz lieliskais “mājas” vīns - patiesi iesaku daudz netērēt laiku, bet izvēlēties to - brīnišķīga aromāta un garšas buķete, līdz ar atraktīvu etiķeti garantēta!

Un vakariņu noslēgumā, jau pēc rēķina samaksāšanas, tiksiet pie malciņa ledusauksta  limončello (labākam gremošanas procesam un vieglākam rītam (ir taču jāmācas ;))
LE PETIT ITALIEN ir arī vieta, kuru pusdienām pilnīgi noteikti izvēlos, ja mans mājupceļa reiss ir pēcpusdienā - tad iesaku dienas piedāvājumu (apbruņojieties ar laiku un apetīti - pasta ir PERFEKTA un tās ir DAUDZ) - vienmēr nekļūdīga izvēle … un, kad pusdienosiet, paverieties - tieši pretī ir Maria Galland mācību centrs un ofiss, un gan jau arī satiksiet mani ;)

Vai arī šeit http://www.laitev.lv/blogs/params/post/4516756/

Šiem restorāniem (un vēl diviem) ir viens īpašnieks, te atradīsiet vairāk informācijas

https://www.lepetititalien.eu/



Jaunākie ieraksti

  • Lido Di Ostia - oāze tiem, kas ilgojas pēc saulaina siltuma
    25. maijs 2025
  • Dekadentisko pirkumu valdzinājums
    24. apr. 2025
  • Starp vasarām #5 - dabas takas vēsam pavasarim
    11. apr. 2025
  • Visīstākie svētki ikdienā - dzirkstošie vīni (un glāzes dzirkstošo vīnu baudīšanai)
    21. marts 2025
  • Starp vasarām #4 ar karstuma iedvesmotu EVERLASTING.COLOUR LEAVE-IN no Kevin Murphy
    18. marts 2025
  • Kafija…
    7. marts 2025
  • HIGH FREQUENCY - grezns pavasaris INITIO aromātā
    28. febr. 2025
Veidots ar Mozello - labo mājas lapu ģeneratoru.