Pāriet uz galveno saturu
LaiTev
  • Blogs
  • Par mani

Mežģīnes

2. janvāris, 2025 pl. 22:45,
IMG_0646.jpeg

Šodien sāka snigt… kādu stundu dienasvidū sniga lielām, smagām pārslām un temperatūras, lai arī  nelielo, bet  straujo izmaiņu dēļ, efekts bija patiesi satriecošs  - dažu minūšu laikā apkārtne līdz pat sīkākajai detaļai pārklājās ar pūdercukura glazūrai līdzīgu sniegpārslu kārtu… 

Tas ir apburoši - vērot un baudīt šīs pārvērtības, vēl vairāk to, kā: 

Krāsās iemērktu otu pieskārieni audeklam mākslinieka rokās kļūst par gleznu;

Notis, kad komponists tās sakārto partitūrā, atskan brīnišķā melodijā

Vārdi, kad dzejnieks tos savirknē īpašā kārtībā, pārvēršas filigrānās dzejas rindās ;

Pavedieni, kad tos savij daiļamatnieka pirkstu pieskāriens, pārtop gleznainās mežģīnēs;

IMG_0647.jpeg

Un tieši tā vīndari uzbur no vīnogu ķekaros nobriedušās sulas pārsteidzošus nektārus, kurus izbaudām, iepildot savās glāzēs un nomalkojot kārtējo meistardarbu - vīnu….

IMG_0408.jpeg

Man un , lielākoties, maniem draugiem tuvs ir bagātīgs, tumšs un spēcīgas struktūras sarkanvīns - mēs baudām to, runājam par to… dāvinām to viens otram.. Šī gada nogalē dāvanā saņēmu katram vinmīlim nepieciešamu lietu - korķviļķi, ko darbina baterijas - awww, pat mans “oldskūlisms” nobāl šīs ierīces priekšā - protams, tas ir kaifs - atvērt vīna pudeli, izmantojot kādu someljēru cienīgu vai dizainera radītu korķviļķi, bet - mīļie, gan es, gan vīna pudeļu kakliņi ir absolūtā sajūsmā par šo rotaļlietu un tad vēl pievienotās vērtības - “nazis”, ar ko kā uz burvju mājienu tiek noņemts staniols no pudeles korķa un - mans absolūtais favorīts - aerators - burvīga piltuve, caur kuru ieliets,  vīns  acumirklī smaržo un garšo gandrīz tā, it kā būtu “paviesojies” karafē.

IMG_0607-1.jpeg

Bet, protams, galvenais - dāvanā arī Itālijas sarkanvīns ar etiķeti, kuru rotā smalks mežģīņu raksts

Villa Degli Olmi vīndari kopš 1885. gada rada vīnu gan no vīnogām, kas nobriedušas Itālijas ziemeļos, gan tām, ko lutinājusi Itālijas dienvidu saule- esmu nobaudījusi to radītu sarkanvīnu, kas ar Appassimento metodi radīts no ziemeļu reģiona Veneto augušām Corvina vīnogām un arī no Apūlijas Primitivo vīnogām darīto sarkanvīnu - un abi ir burvīgi eksemplāri, kuru lāses, līdzīgi mežģīņu rakstam pārklāj glāzes sieniņas, kad vīns tajās  tiek saskalināts

IMG_0572.jpeg  

Quattro Passi Appassimento Rosso Veneto 14%

aromātā lutina ar tumšām ogām un gataviem augļiem, un garšas buķetē tiem pievienojas tik gaidītā vaniļa, kafija, tabaka un nedaudz sāļa karamele

Quattro Passi Primitivo Puglia 14%

Sāļais jūras gaiss ir pirmais, ko izjūtu aromātā, bet jau drīz klāt arī absolūtā Dienviditālijas esence - kaltēti garšaugi, karsēti sarkanie augļi, tumšas ogas un kūpoša kafija, kūpoša tabaka…

Ak… par šīm un citām Villa Degli Olmi “mežģīnēm”  palasīsim vairāk viņu mājaslapā, bet to ir patīkami daudz - dāvināsim, saņemsim dāvanā un baudīsim!

https://www.villadegliolmi.it/chi-siamo/








Jaunākie ieraksti

  • Lido Di Ostia - oāze tiem, kas ilgojas pēc saulaina siltuma
    25. maijs 2025
  • Dekadentisko pirkumu valdzinājums
    24. apr. 2025
  • Starp vasarām #5 - dabas takas vēsam pavasarim
    11. apr. 2025
  • Visīstākie svētki ikdienā - dzirkstošie vīni (un glāzes dzirkstošo vīnu baudīšanai)
    21. marts 2025
  • Starp vasarām #4 ar karstuma iedvesmotu EVERLASTING.COLOUR LEAVE-IN no Kevin Murphy
    18. marts 2025
  • Kafija…
    7. marts 2025
  • HIGH FREQUENCY - grezns pavasaris INITIO aromātā
    28. febr. 2025
Veidots ar Mozello - labo mājas lapu ģeneratoru.