Pāriet uz galveno saturu
LaiTev
  • Blogs
  • Par mani

Monē un Van Gogs dārzā, vāzē un Beats The Devil glāzē

25. augusts, 2023 pl. 7:37,

Pagalmu dobēs krāšņi saplaukuši vasaras nogales ziedi, augusta negaisi tos pārklāj lietus lāšu kristāliem, liekot uzmirdzēt slīpajos vakara saules staros.


Kāds nesen man atklāts sarkanvīns arī mirdz saulrietā un ir tikpat daudzkrāsains aromātā un garšā, izcili iederoties gan nedēļas nogales dārza ballītēs, gan pie darbdienu vakariņām, gan kompānijā ar aizraujošu grāmatu vai sarunu biedru

BEATS THE DEVIL PREMIUM SHIRAZ no Viktorijas reģiona Austrālijā,

tāpat kā jau vairākus citus manus favorītus, pimēram, šo https://laitev.mozellosite.com/blogs/params/post/4333037/apassimento---krasu-smarzu-un-garsas-pasaka iegādājos burvīgajā vīna veikaliņā VIA VINO

https://www.facebook.com/viavino.lv

Jau kādu brīdi vēlējos atrast vīnu no Shiraz vīnogām, kas atbilstu manai uztverei par tā aprakstiem (pilnmiesīgs, bagāts, tumšs, ar ilgu pēcgaršu), bet kaut kā neizdevās.
Un tad Via Vino no plaukta tika nocelta pudele ar iespaidīgu, daudzsološu etiķeti un solījumiem saderēt ne tikai ar uz grila gatavotu gaļu, bet arī spēcīgiem sieriem, pikantām uzkodām un… manām garšas kārpiņām.

Prieks un apmierinājums jau no pirmās tikšanās, kad glāzē ielīst aroniju tumšsarkanais vīns, kuru saskalinot pār glāzes sieniņām lēnām un kārdinoši vijās tā atstātās “asaras” - šis skata vērošana man ir viens no aizraujošākajiem procesiem vīna baudīšanā un Beats The Devil 15% (!) nodrošina iespaidīgu skatu, kamēr gaisā pamazām uzvirmo ar tumšo šokolādi pārklātu žāvētu plūmju un espresso kafijas notis, kurām, kad glāzi tuvinu degunam, pievienojas arī nedaudz vaniļas pākšu un melno piparu nokrāsas.


Un fantastiski biezā vīna tekstūra un bagātīgā garša paildzina manu prieku par jauniepazīto Shiraz - tā vien gribas kopā ar vīna malku ievilkt mutē arī nedaudz gaisa un tad skalināt to mutē, ļaujot atvērties jaunām un jaunām garšas nokrāsām - arī te ir izteikta šokolāde, sarkanas un melnas ogas, vai drīzāk, to miziņas, pavisam nedaudz dūmu un ziedu nektāra.
Viena pēc otras pamazām izgaistot, garšas nianses pēdējai ļauj atkal parādīties kafijai.
Un process var sākties no jauna - vērošana, ieelpošana… sarunas.



Jaunākie ieraksti

  • Lido Di Ostia - oāze tiem, kas ilgojas pēc saulaina siltuma
    25. maijs 2025
  • Dekadentisko pirkumu valdzinājums
    24. apr. 2025
  • Starp vasarām #5 - dabas takas vēsam pavasarim
    11. apr. 2025
  • Visīstākie svētki ikdienā - dzirkstošie vīni (un glāzes dzirkstošo vīnu baudīšanai)
    21. marts 2025
  • Starp vasarām #4 ar karstuma iedvesmotu EVERLASTING.COLOUR LEAVE-IN no Kevin Murphy
    18. marts 2025
  • Kafija…
    7. marts 2025
  • HIGH FREQUENCY - grezns pavasaris INITIO aromātā
    28. febr. 2025
Veidots ar Mozello - labo mājas lapu ģeneratoru.